Midsommar / Bröllop i Finland

Home sweet home, nu är jag hemma igen efter Finlands vistelsen.
Resan var förstås som alltid lång 9 timmar med bil plus båtresan över natten.. vad gör man inte för släkten! 
Bröllops förberedelserna var många och vi lade ner mycket tid på att plocka blommor, städa, duka och baka. Folket började redan droppa in dagen innan, släkten som var närmare som barnen till de som skulle gifta sig. Bastun gick varm och till kvällsmat serverades fisksoppa som jag ej smakade. Vi skulle bo i husvagnen.
 Den 19 juni (midsommarafton) ägde bröllopet rum. Folket började droppa in vid 12 tiden, vigseln var klockan två. Själva vigseln var förstås på finska så det var svårt att hänga med, jag förstod i alla fall när de skulle kyssas. Maten bestod utav morfars egen rökta lax, lasagne och lite kallskuret.. lasagnen var törr! Till efterrätt serverades det chokladtårta, jordgubbstårta och massvis med bullar och kakor. Vid denna tid var folket ganska sådär dragna och den finska kareoken sjöngs för full hals. 
Jag och Jenna var ute med båten cirka två gånger och skratt bjöds det på, Bröllopet hade förvandlats och blitt allt mer innehållsarikare och roligare. Jenna knuffade i Mikko i vattnet med kostymen på .. Flamman var hetare än någonsin , Någon låg i buskarna, någon i rabatten, någon cyklade nerför backen, någon låg med gummistövlar platt över grusvägen, någon dansade tango och där var min släkt, min älskade konstiga finska släkt..


Dagen efter var det tyst ungefär till klockan två, då vaknade de flesta .. var hungriga och det blev hamnen med feta hamburgare och pommes .






Kram Josefin


Here I come

Dagarna på sistone har gått i ett..
 I Söndags spelade vi match i Valdemarsvik och åkte på storstryk, jag gjorde vilket fall som helst en bra match och det visade sig i och med  Lördagens träningsvärk som var fruktansvärd. Dock fick inte kroppen vila sig utan jag cyklade från Svärtinge till eneby för att jobba (ca 1 mil), sedan cyklade jag givetvis hem samma väg i en otrolig motvind. När jag kom hem fick jag vila upp mig i en timme sedan var det dags att cykla ner till träningen, där vi skulle löpa ca 5 km! Och jag skulle sedan cykla hem igen , uppför alla kraftbackarna för andra gången samma dag. Inte var det lätt och min kropp höll sådär på att ge upp.

Idag var det samma cykelsträcka fram och tillbaka till jobbet, tur är att det var sista arbetstimmarna på en vecka. Varför ? Jo jag åker till Finland imorgon. Inte sådär jätte kul, bröllop på midsommar. Men självklart trevligt att träffa släkten och allt som hör till Finland, bastu, maten och språket. Vi åker från Norrköping vid fem tiden, båten går vid åtta, samt att vi ska hämta vår kusin i Innerstan som tydligen ska åka med oss.. På torsdagen väntar en sju timmars bilfärd.. usch! Den sämsta delen av resan.
Ska börja med packningen lite nu så ses vi om en vecka !

Kram Josefin

Födelsedagsmiddag / Avslutningsmiddag

Jag tyckte att kvällen blev en stor succe!
Maten var god, grillat kött och kyckling samt potatiskklyftor i ugn, tzatziki och bearnesås. Mums! Förrätten var snittmackor med lufttorkad skinka och bre ost och till efterrätt min hemmagjorda glass. Ja vi var ganska mätta efter det där. Sedan spelade vi spel och hade allmänt trevligt.. Mycket prat och skratt, hoppas vi ses något mer i sommar.. annars får ni ha det så underbart bra. Hanna måste dessutom njuta en massa  nu i Malta där hon snart befinner sig.. Är lite sådär avundsjuk på henne.
På återseende : Josefin Lind





Sommarlov?

Tjalala , jag var sjuk på min egna skolavslutning.
Inte sådär kul då jag inte fått använda klänningen jag köpte redan två månader innan.  Vad jag har längtat till dagen och verkligen räknat ner dagarna. Så hände det som absolut inte fick hända, jag blir sjuk! Nu känns det inte alls som vi har sommarlov, det ös regnar ute och jag var inte på skolavslutningen. Typsikt svensk sommar.
Imorgon kommer  i alla fall tjejerna hit och vi ska ha lite födelsedagsmiddag /avslutningsmiddag för mig, jag fyller år om dryga två veckor men jag åker till Finland på Onsdag så det kändes bättre att vi bestämmer det nu innan
alla splittras. Kul kommer vi ha och så får alla för första gången se hur jag bor plus att vi kan säga "hejdå och trevlig sommar "ordentligt till varandra eftersom jag antar att alla inte kommer ses även fastän vi skulle vilja. 

 bloggar om kvällen imorgon.


Ser ni den nya designen här på bloggen, tyckte det behöves lite förändring. Så vad tycks?
Allt stämmer inte överens men det kommer så småningom ..

Kram Josefin


Det är som det är

Det är så lätt att halka in i en parallel värld. Världen existerar jämsides med den här världen och den påminner om den, men är ingen del av den. Den svarta vågen väller fram och förmörknar den annars friska hjärnan. Hela världen utplånas under de få minuterna. Man blickar runt omkring sig för att se om de andra människorna likaså jag råkat för samma sak, samma känsla. Ingen kan bekräfta det jag känner, jag är den enda. Rusar ut och försöker fly från mörkret men det kretsar hårt i huvudet. Mörker, idel mörker. Allting sitter i huvudet , några lyckas ta sig över gränsen i etapper genom att göra ett antal hål i hinnan, mellan här och där tills det blir en öppning.
Sedan upptäcker man att tiden kan gå i cirkel eller baklänges eller hoppa från nutid till dåtid.
Vissa kallar detta galenskap, någon form av en psykisk störning. Jag kallar det att ha förlorat en stark dröm, den jag trodde var oöverlägsen, jag kan ha haft fel. Ett som är säker är att man inte kan bortse från världen, den snurrar på likaså tiden. Jag kan heller inte bortse ifrån att vissa drömmar och mål inte hör till verkligheten.
Krossad 

En liten underlig text ni får ta del av, kan ha ett sammanhang med vår svenska lärare och hennes beteende.
En skildring av stulna år.

På återseende :Josefin Lind

Brors födelsedag = jag trött

Ja då var denna helg snart slut och nästa vecka börjar .. denna vecka med skolavslutning, utvecklingssamtal, jobb och födelsedags /avslutningsmiddag för några i klassen. Stressigt lär det bli, men ingenting kan vara stressigare än plugg och det har vi tursamt ingenting, kan knappast bli bättre.

Filip min bror fyllde hela 11 år i fredags, stor grabb det firades med frukost på sängen med färska jordgubbar och presenter från mig. Cykeln från mamma och pappa väntade utanför.
I fredags hade vi också det avslutade muntliga nationella i spanskan och det gick överraskande bra, faktiskt ett Mvg som ganska många i klassen fick. Är bara lite sådär spänd på slutbetyget.

Hela lördagen gick åt att fira bror med släkten och äta massvis med tårta, jag har garanterat gått upp minst ett kg i helgen. Men nästan värt det.. Kalaset fortsätter idag då vi ska fira kusin och bror hos morbror med familj, det betyder ännu mer fika, om det får plats i magen så säga . Kan trösta mig med att det är träning imorgon.. välbehövligt inte bara för bibehålla figuren utan därför att matchen i fredags gick åt ** och vi behöver nu all träning vi kan få, och då menar jag hela laget! Nu behöver jag en del timmars sömn efter denna hektiska helg, minst 10 timmar tack!

På återseende : Josefin Lind




RSS 2.0