Medewi

Lite snabb info om Medewi, det ligger alltså i sydvästra Bali och är känt för sina långa left-hander (en våg som svänger från höger till vänster och man svänger alltså vänster med vågen) och är därmed ett populärt surfställe men för den lite mer avancerade surfaren. 

Det är tidig morgon och vi packas in vi tio i en störra bil, ingen höjdar bil direkt heller för den delen. Vi hade specifierat oss att få en fräsch bil den här gången med AC när vi bokade resan till Medewi men där står dem med ännu en racklig bil utan AC, och fyra timmar skulle spenderas i den. Det var järnrör i sätena som alla andra bilar vi åkt... som stack upp i röven så efter bara några minuter var det obekvämt. Värmen behöver vi inte äns tala om... När vi åkt en bit blir vi dessutom stoppade av den Baliska polisen, de krävde pengar från oss för att vi skulle få fortsätta åka vidare. Då kunde man checka av på listan att ha mutat den Baliska polisen, korrupterat land hej! Chauffören släppte av oss vid Medewis kanske enda hotel? Vi var i alla fall ganska nöjda med rummen till en början, priset var i vår budget och vi orkade inte leta vidare så vi tog det utan att blinka. Rummen var väldigt enkla och det stod i princip bara fyra sängar och en fläkt i rummen. Toaletten var väldigt liten, gick inte att spola och duschen var läskig. Välkomna till Medewi.
   Vi började så småningom dessutom bli hungriga och gick iväg för att se vad Medewi hade att erbjuda. Det var som förväntat kan man väl säga, det fanns en grusväg där vi bodde och längs grusvägen fanns någon surfuthyrnings shop och någon mindre "matbutik" sedan var det en motorväg längst upp. Vi gick en bit på motorvägen och varje lastbil tutade på oss så vi valde att vända nästan på direkten lite obekväma i situationen. Så gick vi tillbaka till grusvägen och hittade något som såg ut som en restaurang, det var dock lite av en byggarbetsplats så vi bad dem sluta såga om de ville ha oss som matgäster och det gjorde som så gjärna. Maten var faktiskt bättre än förväntat och vi gick kanske lite muntrare därifrån. Sedan försökte vi hyra in oss på några surfbrädor och faktiskt ge surfingen här en chans, vi såg även solnedgången från stranden. Kanske inte den vackraste stranden om man jämför med de andra platserna vi varit på, men vågorna var mastiga och en solnedgång är en solnedgång så kvällen slutade inte så dumt ändå. Eftersom det inte fanns någonting att göra på Medewi på kvällen valde vi att gå in i våra rum tidigt. Vi gjorde någon ljusöron ritual på Sandra och Linn som hade fått surf öron som värkte och sedan försökte vi faktiskt sova även om klockan endast var typ 9 på kvällen, men vi skulle ju upp redan klockan 05.30 morgonen därpå och surfa...Och inte var det enkelt att somna, vi märkte snart att det kryllade av myror i hela rummet som kröp på våra huvuden, ja de var överallt. Lisa vaknade vid klockan två och trodde att det var dags att gå upp, men det var 100 timmar kvar kändes det som. Hemsk natt utan sömn, det var nog ingen som sa emot när klockan ringde 05.30 den morgonen.
   Vi tog på oss våra rashguards (surftröjor) och gick iväg till den surfshopen som vi hyrt brädorna ifrån, vågorna såg ganska stora och motbjudande ut och det var lite småkallt sådär tidigt på morgonen. Men väl på plats får vi höra att vågorna nog är lite för stora för oss nybörjare som vi redan misstänkt och att vi skulle vänta några timmar. Trötta och irriterade sätter vi oss på stranden och ser på när killarna ger sig ut i jättevågorna trots varningarna. Vi hann även käka en enkel frukost innan det var dags för oss att ge oss ut i Medewivågorna.
Om det gick bra? Vänta och se till nästa inlägg! 
Pöss!

RSS 2.0