Finland med klassen

Äntligen hemkommen från vårt grannland Finland.. för er som inte visste det var jag där med klassen på ett utbyte med en media klass i Tammerfors. 
Vad ska man säga, det var en händelserik resa och flertalet av de i klassen vill inte tillbaka till landet.. inte konstigt. Själva resan med klassen var tiptpop vi åkte med VikingLine, åt god buffet tills vi spydde och dansade runt i funclub. Sedan var vi I Åbo, gick i staden och tittade på deras domkyrka.. fortfarande stabilt! Sedan var vi då framme i Tammerfors, vi blev ordagrant pushade in i en främmande familj och jag tror jag aldrig varit så nervös och rädd i hela mitt liv. Det blev torrprat på både engelska och svenska till en början men dag 2 gick betydligt bättre. Ja sedan var vi på deras skola, följde med dem på deras lektioner och åt deras äckliga skolmat.

På torsdagen när vi satt på bussen och var på väg till Helsingfors för att sova på vandrarhem var höjdpunkten på veckan, kände sig trygg och glad att äntligen få spendera tid med klassen. Men vandrarhemmet var inte fräscht, nej det var nog det äckligaste jag varit på, människorna som bodde där var nog den klunga mest konstoga människor jag skådat men vi lyckades överleva natten! Desutom var shoppingen super och restaurangen på kvällen med klassen likaså. Vi hann till och med att planka på den finska spårvagn, kändes bra, haha! Ja det hände förstås mycket mycket mer men är rädd att ni ej orkar höra så fråga på eller strunta i det!







Mycket mera

Tror jag har tappat tidsuppfattningen, vet inte vad det är för datum och visste inte att vi var inne i mars månad redan. Känner mig lite isolerad i mitt rum och i mitt hus men i själva verket har jag haft så mycket för mig att jag inte hunnit tänka på sådana väsentliga saker som tiden. Jag har fystränat med fotbollen en del, känns skönt att kommit igång med hårdträningen, springer upp och ner i trappor och runt runt i en cirkel. Har haft mina konfirmander igenom temat "döden" och sedan en mässa på det. I veckan har jag även varit på ett möte med ett volontärarbet organisation i Linköping, det var kanske inte vad vi tänkt oss.. därför är just det inget prio ett just nu. Folk sittandes med rasta flätor i ett hörn rökandes.. fördommar, ja! men det kändes skumt. Som min vän sade "inom vita väggar" då skulle mötet varit seriösare.

Annars har jag varit flitig idag, klippt av mitt fula långa slitna hår så nu är det fult och kort istället. Spelar ingen större roll liksom. Lördagen kördes det elva passet "medel" med min vän Maja, inte varje dag. Sedan sittandes gloende på en fotbollsmatch där min bror deltog. Övningskörande har också hunnits med.. ja är man effektiv så funkar det att späcka dagarna med "måsten". Hade tänkt mig att packa en del nu, för er som inte vet så åker klassen och jag till Finland imorgon Söndag, resfebern börjar komma! Jag menar vi ska bo hos värdefamiljer vi aldrig träffat.. hos finnar! Ja ni lär väl märka hur veckan gick och om vi fastna med båten i isen!
Kram på er

Josefin

RSS 2.0