090725

Nu när jag tittar på datumet ser jag att det inte är långt kvar tills Augusti och skolan, åå börjar redan få ångest för skolstarten. Den kommer snabbare än vad man anar!

Dessa dagar har flytit på bra ändå och mycket har hunnits med som att fixa ett datum för övningskörbevis kurs, så att jag äntligen får ge mig ut på gatorna, haha! Sedan var jag och mamma i Linköping idag för shopping, lite höstnytt! Mamma köpte sådana där träskor som man har på sig i vardagen. Då menar jag inte i trädgården utan sånna där kletchiga, coola! Sen blev det lite annat också och en god pastasallad till lunch. Vi har också börjat renovera "lillstugan" som ska föreställa en gäststuga som ej används.. skrapat väggarna och tvättat dem nu under dagarna. Ja, jag får pengar för det, knappast lönsamt annars att spilla sommarlovet på det ,,

Men ni, jag åker till Örebro imorgon för att bo hos bästa Linda ett tag, Elin kommer också dit och sedan ska vi på äventyr. Vi får helt enkelt se vilken stad vi hamnar i sedan, vart vi tar vägen och hur programmet ser ut. Jag tror det blir bra, mycket bra. Bilder och sådant kommer väl upp så småningom!
Bilderna från Bdb, facebook och bloggen är ungefärliga så ni som har mig som vän överallt, får dras med dessa bilder:)

LOVE
Josefin Lind


Skåne

Me love!
Skåne var underbart, är underbart.. har varit där förut och vet att jag kommer återvända många gånger.
Det kom som en ren impuls från föräldrarnas sida, dagen innan berättade de att vi åker imorgon.. Fick ringa jobb och boka av pass sedan bar det i väg.
Vi bodde på en camping nära Kivik och gick på Kiviks marknaden ( Sveriges största marknad) , jag personligen hittade ingenting förutom all mat, kokosbollar, varmamunkar i chokladdopp och remmar. De andra familje medlemmarna tämde däremot plånbäckerna, haha!

Sedan flöt dagarna på bra, vi bodde ca 100 meter från det underbara havet som vi badade i varenda dag sedan var det en massa inplanerade utflykter som, Ystad, Stenshuvud, deras äppelmusteri och mycket mer. 
Det är så vackert där på kustremsan och man måste bara älska skåningarna och deras dialekter, hett! De där dagarna levde man verkligen livet till max, man märkte att vi allihopa var så lyckliga, där på den där platsen, den stillsamma och suveräna. Stränderna där kan jämföras med Thailands, det kallas Sveriges Thailand och man förstår varför när man varit där. Vädret var på vår sida, soligt som näst varenda dag. När man satt där på de olika caféerna vid hamnen tänkte man, detta måste vara livet! När man sprang på de fin korniga sand stränderna för att både starta och att avsluta dagen, då tänkte man denna platsen må vara den bästa. När vi satt där på kvällarna med tända ljus, grill lukten och ljud av gitarr spel bortifrån då tänkte man, jag vill ej hem. Men nu är det så att jag är hemma .. inte mycket mer än minnena i behåll, detta kan man leva länge för!









På återseende: Josefin Lind


Semester

Jag åker till Skåne imorgon .. äntligen lite fridfull semester!
Bilder och text om det kommer så småningom, hemma lördag eller söndag!
Hör av mig till er som jag lovat när jag väl är hemma!!

Ha det gött!


Bär i mängder

Har ni också varit ute i skogen och plockat bär? Vi  var ute en dag och plockade ca 12 hela litrar med blåbär! Flitigt eller? I år är det ett blåbärs år och det finns enormt mycket där ute ..
Självklart har vi också plockat jordgubbar.. och körsbär från alla körsbärsträd på tomten. Nu återstår bara hallonen men det dröjer inte någon längre tid.. Visste ni förresten att blåbär innehåller en massa antioxidanter och de små blå bären är bra för synen samt magen. Ät nu mycket färska bär i sommar, passa på nu när det finns! De är så goda!




Några av bären vi plockade, en del hamnade i magen och andra i frysen.


Nu ska ni få höra .. Jag vaknade imorse av en gudomlig lukt som spred sig över hela huset. Mamma har precis tagit ut blåbärsmuffinsarna ur ugnen, gissa om jag blir glad som får äta nygräddade muffins med mjölk till frukost! Sommarlovet är bara för gött ibland, inte minst när föräldrarna har semester och hinner baka samt hinner umgås. Det händer inte ofta i vanliga vardagen kan jag tillägga.




På återseende : Josefin Lind


Karnebåtfestivalen i Valdermarsvik

Ett litet försenat inlägg från i Lördags kommer här. Har tyvärr inte hunnit med någon uppdatering på sistone då mina föräldrar har semester och det sker events hela tiden som de släpar med mig på.

Vi åkte till Valdermarsvik vid lunchtid på lördagen för att gå på den årliga båtfestivalen. Jag personligen har aldrig varit med på den då jag varit upptagen just den helgen med annat men familjen har det som en årlig tradition. Vi bodde över hos min gudmor + familj, vi brukar säga mammas låtsas syster och våra låtsas kusiner. Det har alltid varit så och kommer föralltid vara. Båtfestivalen var sådär om jag ska säga något om den, ganska lite folk och det fanns inte så mycket att göra. Lite karuselller som jag vägrade åka, marknaden bestod av det vanliga .. solglasögon .. munkar..
 T-shirtar, några band som spelade och karnevalen. Dock var det mysigt att sitta på brygga och se alla båtar gå i hamn, sjärgårdslivet är underbart!
Blev sedan att cykla hem, klockan var ca 00.00 och det började bli ordentligt mörkt, var sådär ganska rädda. Haha spöken finns ? Väl hemma i stugan låg vi under täcket och skrämde upp oss själva, vi trodde oss se saker som att dörren rörde sig och en grå hand.. , fjantiga!
På återseende : Josefin Lind



090703




 




De tre mest spelade låtarna från min media player, njut!

 Det händer ingenting speciellt här i Norrköping, jag jobbar varannan dag och idag (fredag) firade släkten mig med bullar i mängder. Imorgon ska vi på båtfestivalen i Valdemarsvik. Kommer väl lite bilder senare ..
Efter att ha pratat med Linda idag kom jag underfund med hur mycket jag saknar dem, vännerna från de andra ständerna.
Hoppas vi kan ses snart!

På återseende : Josefin Lind

RSS 2.0