2010

1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?
Ja de tror jag, vet dock inget specifikt.
2. Höll du några av dina nyårslöften?
Ett tag (hade att sluta bita på naglarna) började tyvärr igen så det får bli samma löfte detta år.
3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?
Nej inga vänner men bekanta.
4. Dog någon som stod dig nära?
Nej.
5. Vilka länder besökte du?
Egypten, Indien, Schweiz
6. Är det något du saknar år 2010 som du vill ha år 2011?
Ja men man hittar väl alltid saker som kan förbättras, så antar det.
7. Vilket/vilka datum från år 2010 kommer du alltid att minnas?
ÅÅ jag har aldrig koll på datum. Men minns starkt veckorna i Indien och kmr nog också alltid göra det.
8. Vad var din största framgång 2010?
framgång? Hah, något inom skolan I guess..
9. Största misstaget?
Det finns så många misstag att det är svårt att välja något. Men att jag mår såhär idag kan man säga är ett misstag. Ingen förklaring
10. Har du varit sjuk eller skadat dig?
Ja, tyvärr har jag varit endel sjuk under det här året. Inga större skador tack och lov
11. Bästa köpet?
Stora datan, som dock inte jag betalade..
12. Vad spenderade du mest pengar på?
Kläder.! / resor
13. Gjorde någonting dig riktigt glad?
ja för tusan!
14. Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2010?
Dear friend, vitamin C, mikrofonkåt och Hjärta med Kent
15. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
typ samma. Eller lite deppigare i år tror jag.
16. Vad önskar du att du gjort mer?
Socialiserat mig mer, känns som jag missat mycket.
17. Vad önskar du att du gjort mindre?
suttit ensam hemma.
18. Hur tillbringade du julen?
Hemma med familj och farfar, farmor
19. Blev du kär i år?
Nej inte än så länge ;) några dar kvar på året dock…
21. Favoritprogram på TV?
Vampire diarys!
22. Hatar du någon nu som du inte hatade i början av året?
Hatar är ett starkt ord ;  )
23. Bästa boken du läste i år?
hmm .. ngn twilight bok kanske ? vet inte riktigt vad jag läst för böcker under 2010
24. Största musikaliska upptäckten?
Daniel Adams-Ray och Hoffmaestro
25. Något du önskade dig och fick?
En kamera!
26. Något du önskade dig men inte fick?
nej
27. Årets bästa film?
Haha robot ( Tamil film)
28. Vad gjorde du på din födelsedag 2010?
åå kommer inte ihåg. Men minns att tjejerna var här över en middag och utgång men de va nog inte på födelsedagen.
29. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre?
ja mer resor !
30. Hur skulle du beskriva din stil år 2010?
väldigt varierande, som alla andra men försöker bryta mig ut
31. Vad fick dig att må bra?
mina bästa vänner som stöttar mig, familj, nya vänner
32. Vilken kändis var du mest sugen på?
Steven R Mqueen (Jeremy i Vampire diarys) muums.
33. Vem saknade du?
Ingen speciell. Kanske hur saker varit tidigare, ni vet hur jag menar. People change.
35. Planer för 2011?
Några resor, tack. Something big efter gymnasiet, volontärresa? Plugga utomlands? Arbeta i ett annat land? Studenten, balen, studentkryssningen. Ja mkt händer.. och kul ska det bli!


Canon G 12

Ja jag har äntligen fått en ny kamera. Vi klickade direkt, gillar varandra starkt. Nej bättre kunde man inte få!



Tänkte visa lite amatörbilder som den åstadkommit.






Örat börjat förresten nu läka.. gör inte lika ont som förut. Första natten utan djävulskvärk = sömn
Jäkligt skönt med jullov.. man bara är. Vila upp sig till max, det här gillar jag : ))

Kåvepenin, Terracortril med Polymyxin B

The title, is the name of pencilin och antibiotika kurerna som jag just nu äter. 8 tabletter om dan + 4 impren eller alvedon. Och sen den gulfärgade örondropps vätskan. Ja jag åkte på öroninflammation nu såhär vid jul. Vid ringde sandbyhov redan i onsdags men jag fick inte komma in. Råden de gav var nässpray och en värktablett. Hela julafton var i pain och minns inte så mycket då smärtan var för stark. Tror jag åt mer alvedon än julmat. Otrevlig och otacksam, dum helt enkelt var jag. Vi ringde jourcentralen och som tur var fick jag en tid direkt, därmed alla dessa piller. Jag är mest arg för att min nyår inte blir som planerad, om jag nu ska må såhär då så vette attans. Ska ju käka alla dessa piller nu i 2 veckor, men återbesök next week för uppföljning. Uschanbuschan .. jag ska alltid åka på sånt här, någon vill straffa mig?!

Annars är jag glad för julklapparna jag fick! : ) en kamera!! ska dock byta den till en annan, men ändå... en kamera! halvsystemis.



GOD JUL!

Finns tomten?

För att få svar på om tomten finns eller inte gjordes en mycket grundlig undersökning tillsammans med flertalet ledande forskare och vetenskapsmän runt om i världen. Efter flera månader av hårt arbete har vi härmed nöjet att presentera resultatet - "En vetenskaplig analys av Jultomten".

Inga kända arter av renar kan flyga. Det finns dock ytterligare 300000 levande organismer som skall klassificeras, och även om flertalet av dessa är insekter och bakterier, är det inte HELT uteslutet att det bland dessa finns flygande renar.

Det finns två miljarder barn (personer under 18) på jorden men eftersom jultomten inte verkar betjäna de muslimska, hinduistiska, judiska och buddistiska religionerna, reduceras arbetsbördan till endast 16% av det ursprungliga antalet - 321 miljoner. Med ett genomsnitt av 3,5 barn per hushåll blir det 91,8 miljoner hem. Vi förutsätter att det finns åtminstone ett snällt barn i varje hem (Kanske 2 i Stockholm, men det höjer ju inte genomsnittet)

Jultomten har 31 jultimmar att arbeta på, tack vare tidsskillnaden mellan de olika tidszonerna och jordens rotation, och om man antar att han reser från öst till väst (vilket verkar logiskt). Detta medför 822,6 besök per sekund. Det innebär att för varje kristet hushåll med snälla barn, har tomten 1/1000 sekund på sig att parkera, hoppa ur släden, krångla sig ner i skorstenen, fylla sockorna med klappar, lämna resten av klapparna under granen, äta de godsaker som möjligt blivit kvarlämnade, få sig själv upp genom skorstenen igen, tillbaka upp i släden och sätta fart vidare mot nästa hus. Vi antar nu att vart och ett av dessa hushåll är jämnt utplacerade över jorden (vilket vi, naturligtvis, vet inte är sant men för våra uträkningars skull så accepterar vi detta), vilket ger 1,2 km mellan varje hushåll, en total resa av 110 miljoner kilometer, inte inkluderat uppehåll för vad de flesta av oss måste göra minst en gång var 31:a timme, plus utfodring av renarna och så vidare.

Detta innebär att tomtens släde rör sig med en hastighet av drygt 1000 kilometer i sekunden, 3000 gånger ljudets hastighet. Som jämförelse kan nämnas att, det snabbaste människobyggda föremålet, Ulysses rymdsond, rör sig i, i sammanhanget, den löjliga hastigheten 44 kilometer i sekunden!

En konventionell ren kan springa i högst 24 kilometer i timmen. Slädens nyttolast tillför ytterligare ett intressant inslag. Om vi antar att varje barn inte får något mer än ett medelstort paket (1 kg), bär släden 321000 ton. Inte inkluderad tomten, som oftast är beskriven som överviktig.

På marken, kan konventionella renar inte dra mer än 220 kg. Även om man går med på att "Flygande renar" (se punkt 1) kan dra, låt oss säga, 10 gånger den normala vikten, räcker det inte med femtio, inte heller hundra renar. Vi behöver 145900 renar!

Detta ökar ekipagevikten - till 343000 ton. Åter igen, som jämförelse, detta är fyra gånger kryssningsfartyget Queen Elizabeths vikt.

343000 ton som färdas i 1000 km i sekunden skapar ett enormt luftmotstånd - detta kommer att värma upp de stackars renarna på samma sätt som rymdskepp som återvänder till jordens atmosfär. Ledarparet bland renarna kommer att absorbera otroliga 14,3 quintiljoner joule av ren energi i sekunden - var. Kort sagt, de kommer att förgasas nästan omedelbart. De bakomvarande renarna går samma öde till mötes och det kommer att skapas öronbedövande ljudexplosioner i deras kölvatten. Hela renspannet kommer att vaporiseras på mindre än 0,00426 sekunder.

Samtidigt kommer tomten att utsättas för G-krafter uppgående till 17500 G. En 150 kilos tomte kommer då att pressas mot slädens bakre vägg med en kraft av hela 2625000 N som skulle krossa vartenda ben i tomtens kropp på mindre än ett ögonblick.

Slutsats: Om tomten någonsin funnits och delat ut presenter på julafton, vore han död nu

Helgen som var

Förra helgen var en minst sagt intensiv helg, jag hann med mycket samtidigt som den slukade all min energi. Det blidde utgång både fredag, lördag. Fredag med Anna och kvällen blev bra, hon skjutsade också hem mig på natten så de var skönt! Lördagen blev det ut med Ellinore, Matilda och Sabina och några av Ellis vänner : ) Det var en relativ rolig kväll, slutade dock tidigt och vädret ställde till det för bussarna så var ändå inte hemma förrän 15.15. För nu bor vi ju typ på Alaska, den här vintern är ju sinnessjuk.

Vill bara typ skrika just nu.. för attans nu har vi lov! Äntligen, drog en fika (lunch) men mina fina klass tjejer precis och bockade av det sista på julklappslistan. Nu är jag redo för julafton. !

Slänger ut lite bilder från helgen.





Without you

Jag är verkligen sämst, suger verkligen på blogg koder, så om någon av mina enstaka läsare är villig att hjälpa mig med typ allt?! så vore det ju snällt. Vill ha en ny header, annat typsnitt.. nu är texten bara liggandes och tråkig att läsa som ni märkt.
 Men till något annat
Det börjar närma sig jul, även då jag inte hunnit reflektera så mycket över det, då jag har en miljon andra saker att tänka på, hälften av dessa miljonsaker kretsar runt skolan, OFC! Just nu finns det inget värre än skolan och jag går typ under. NP i matte C på tisdag, HJÄLP!
- samhäll C rapport
- Pedagogiskt ledarskap prov
- Hinduism/Budism prov
- Etiskt fall
- Miljöjuridik
Allt detta på en vecka(?) kommer dock göra de två sista sakerna över typ... JUL lovet. Tack hjärtligt .. mina fina, rara lärare.
Vill i alla fall hedra min bäste vän Ellinore, du gör mig glad och du får mig att flyta vidare på ytan, tack! Jag skojar inte.. hon bär runt på mig hela tiden, som en ryggsäck. En börda skulle jag vilja påstå, men ändå en existerande varelse.. haha försöker mig på mina filosofikunskaper : )
/Josefin Lind


RSS 2.0