Tamilnadu, India 2010


Jag tänkte göra ett försök till en kort sammanfattning av min Indien resa som jag gjorde med min kurs Global Profil den 4-20 oktober om jag inte minns fel! Själva målet med resan var att göra fältstudier där genom att inervjua folket i byn, observationer samt att leva som dem. Det var en otrolig resa och det är så oerhört svårt att förklara så att ni förstår, jag tror ni måste uppleva det själva för förståelse. Vi var 12 ungdomar som åkte och vi har självklart stärkt våra band till varandra, ´det var en primitiv resa, alltså vi levde enkelt men vi levde bättre än någonsin.

Vi gjorde en del utflykter som att åka till ett av hindusimens heligaste tempel uppe i bergen i Tirupati. Där vi blev intervjuade av Indisk teve, jäkligt coolt om tänker på hur stort invånare antalet är i landet. Vi gick barfota runt och iakttog människorna som var där för att tillbe deras gud (gudar). Wille gjorde också något riktigt häftigt som gynnade oss alla, han rakade av sig håret och vi fick komma in i håravrakningsrummet. Allt hår som offras där går till löshår och peruker så det var som en hårfabrik.
  
En dag var vi också i en fiskeby som hette Pulicat, vi åkte därifrån till en ö med båt där vi badade i havet och åt färsk fisk, räkor, krabba, kräfta och en massa ris.. ! En underbar utflykt förövrigt :) Samma dag var vi också på en hollänsk kyrkogård och en kristen kyrka.

Vi har gjort en massa mer saker som varit runt på olika skolor, dagis, hem för polio skadade, fattiga, rika, en jordnötsfabrik, 2 till tempel (ett av dem fick vi chansen att rida elefant), silkesfabrik och flertalet stora städer som Chennai där vi bodde de första dagarna på hotel. Samt Uthokotaii närmsta "stor stad" från barnhemmet, Bombay, Mamalahpurahm och fler som jag inte kan stava.. !

På tal om Mammalaphuram så bodde vi i den turiststaden de sista 3 dagarna på hotel och då fick vi helt enkelt ha semester. Sola, bada shoppa och ja bara slappa.

Det finns så mycket att berätta men tänkte att jag skickar med lite bilder istället! Kan inte nog tacka för upplevelsen och chansen att göra den här resan. Jag är så glad att jag idag har minnena och en ny bild på så mycket. Ja jag tror faktiskt att resan påverkat mig mycket, förändrat vissa saker och möjligen hjälpt mig med att hantera vissa situationer och saker på ett effektivare sätt :)
Tack!!


På skolan Kaligi välkomnades vi med blomkransar, prick i pannan och välsignelser


I byn där vi bodde (Kachur)
I byn där vi bodde (Kachur)

Pulicat fiskeby.. de har förövrigt inga papperskorgar i Indien :(

I stora tempel området (de bar ut sin "gud")

Amanda på elefanten

Vi försökte rubba stenen (Nathalie & jag) Mamalaphuram

På risfältet

Hittade en kaktus när vi sprang på morgonen i Mamalaphuram

Våra kära tolkar (Dilip, Zurich & Chris)

In your head

sitter här med mitt 3:e glas cola zero i min ensamhet. De andra drog på finmiddag, de kunde inte bära dit mig så jag fick stanna med min choklad och min zero, känns bra! Har precis filosoferat ihop min filosofi uppgift om kunskap, känner mig lite förvirrad nu efteråt men ska rycka upp mig .. för vet ni vad?! Jag åker till INDIEN imorgon natt, känns underbart! Stannar där i 2, 5 veckor, skulle också meddela att ni inte kan nå mig under den tiden så försök inte äns smsa:) Nej men jag ska ha det för UNDERBART och slippa allt skolarbete och alla måsten för ett tag och liksom välkomnas i en ny värld. Ja det ska bli intressant och jag lovar att lägga ut bilder både här och facebook!

Idag: köpte jag en såndär väska man har runt halsen som man kan ha pengar i från Monkii, jätte praktiskt när man åker utomlands så slipper man att fuffla med plånboken. Jag hittade också endel annat som jag är sugen på men som får vänta tills jag kommer hem, som en ryssmössa, en röd tubhalsduk och ett par sygga klackisar.
Nej nu åter till packningen och de stora goda vindruvorna som ligger framför mig.

HA DET GÖTT/ kram Josefin Lind
Hejdå!


RSS 2.0