Forts. Lembongan Island

Första frukosten på Lembongan intogs i en liknande innergård till ett homestay som hade likadant namn som där vi bodde. Fast det här stället låg några minuter ifrån, i vilket fall möttes vi av en skrattglad och kul gubbe och hans fru. Som bjöd oss på en stor fruktsallad och en suverän bananpannkaka, även om vi fick vänta ett bra tag kom vi tillbaka dit morgonen därpå. Den glade gubben tipsade även om vissa ställen som han tyckte vi skulle besöka så vi följde hans råd och hyrde 5 moppar av en snubbe som tjatat på oss vid vårt boende. 

Vi packade ryggsäckarna för en heldag och for iväg på mopparna, jag fick köra Lisa även fast jag helst skulle suttit bak och bara njutit av den fina miljön. Men det gick bra och det var framförallt super kul! Eftersom vi bodde nere i en dal var det brant uppför och mopparna gick på högvarv, häftigt att köra högre och högre upp och sedan se halva Lembongan med det blåa vattnet och alla båtarna i hamn. Första stoppet var Dreambeach som var lika härligt som dens namn. Vi var de enda människorna på stranden och stranden var vit, vågorna var stora och vattnet var blått. Här spenderade vi en dryga timme och lyckade även bränna våra stackars kroppar ytterligare... Efter det åkte vi bara ett stenkast bort till nästa sevärdighet som var "Devils Tear". Det är alltså två hav som möts och slår ihop mot varandra och över klipporna. Helt oberedda står vi och fotar då det helt plötsligt slår upp ganska hårt mot kanten, vi springer mot motsatt håll men lyckas ändå bli ganska blöta, coolt! Som blöta trasor fortsatte vi iallafall färden som den här gången gick i riktning mot Cenningan Island. Det tog lite längre tid att åka dit, Cenningan sitter i förbindelse med Lembongan genom en smal krasslig bro. Med tungan rätt i mun körde vi försiktigt över denna bro som skulle behöva en renovering, plankorna åkte runt när vi körde över men konstigt nog höll den ganska bra. Eftersom vi började bli ganska hungriga körde vi direkt till ett lunchställe som även var en "jumppoint". Det kostade dock alltför mycket att hoppa från den här avsatsen (klippan). Men det var bra matutsikt, dock var de var en aning för stolta med sina högtalare, musiken var för hög och sönderrammad. Men riktigt häftigt att se vågorna rulla in som var oerhört långa och väl mönstrade. Då vi var nöjda och belåtna fortsatte vi vår resa och svängde in på en annan väg som skulle föra oss till en större "jumppoint", den här gången stoppades vi dock av två småbarn som sa att det kostade att se dessa klippor, 3 kr kostade det men av ren princip vände vi på klacken efter Jens kollat läget och gjort klartecken på att det inte var något speciellt att se. Så vi tackade ön Cenningan och fortsatte iväg tillbaka till Lembongan. Vi åkte till dagsutflyktens sista stopp och det var "Mushroombeach" inget speciellt efter de stränder vi sätt tyckte hälften av oss och åkte tillbaka till boendet, resten stannade och utforskade stranden lite mer. Vi som återvände till husen fick se solnedgången från poolen med en Bintang i handen, inget dåligt avslut på en hejdundrandes bra dag!

Sen måste tilläggas att vi fann en till kackerlacka i vårt hus, denna gången på toarullen i badrummet. Drar ner betyget för boendet ett snäpp men eftersom Erik är så tuff bar han ut den och gav den till chefen för boendet. Den natten sov vi inte lika tryggt och hårt då vi misstänkte fler kackerlackor i huset och tillslut kändes det som det kliade på hela kroppen. Ja det var skönt när rummet äntligen fylldes av morgonljuset och den nya dagen gjorde intåg.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0